Is mijn kantoor vindbaar op internet?

De kans is groot dat een nieuwe cliënt, indien niet via zijn of haar netwerk, via een zoektocht op internet bij uw kantoor terecht is gekomen. Het is daarom van essentieel belang dat u ten eerste goed vindbaar bent (vermeld op de 1e pagina met zoekresultaten) en ten tweede dat op uw site ook snel duidelijk is of u actief bent in het rechtsgebied dat de cliënt zoekt.

Naast de zoekmachines op internet (waarover later meer) heeft de Nederlandse Orde van Advocaten een handige advocatenzoekmachine ontwikkeld: Vind een advocaat. Op deze site kan men op basis van bijvoorbeeld rechtsgebied en postcode eenvoudig en snel zoeken naar een advocaat in de buurt. Een snelle inventarisatie wijst uit dat een groot deel van de advocaten deze gegevens nog niet heeft ingevuld.

5 Tips voor betere vindbaarheid op internet

 1. Invullen van uw rechtsgebied in Mijn Orde
  Door in te loggen met uw advocatenpas in bij Mijn Orde, kunt u snel en eenvoudig uw rechtsgebieden en uw lidmaatschappen van specialisatieverenigingen invullen. Hierdoor komt u naar voren bij gerichte zoekacties van potentiële cliënten.
 2. Vindbaarheid in zoekmachines
  Naast de site van de Orde wordt natuurlijk op grote schaal gezocht via de diverse online zoekmachines (Google, Bing of Yahoo). Daarbij is het erg belangrijk om op de eerste pagina met resultaten van de zoekactie te verschijnen. U kunt uw zoekmachine optimalisatie (SEO) zelf aanpassen van eenvoudig en gratis tot uitgebreid met een marketingbudget. Met een paar eenvoudige aanpassingen in uw site kunt u de resultaten snel aanzienlijk verbeteren. De volgende links geven u hier handvatten voor:
  Hoe zorg ik dat mijn website gevonden wordt?
  Wat is zoekmachine optimalisatie
 3. Responsive design – mobiel-/tabletvriendelijke website
  Tegenwoordig is het zoeken niet meer beperkt tot een laptop of desktop. Iedereen heeft wel een smartphone of een tablet waarop veel gesurft wordt en vaak een eerste oriëntatie plaatsvindt. Op het moment dat men op uw site komt en deze past zich niet aan aan het gebruikte scherm (zgn. responsive design) dan gaat men al snel op zoek naar een andere site.
  Daarnaast straffen zoekmachines tegenwoordig de sites die niet responsive zijn door ze in de zoekresultaten verder naar achteren te schuiven.
 4. Beveiligde verbinding naar de site (https)
  Bij steeds meer zoekmachines is een vermelding in de zoekresultaten afhankelijk van het al dan niet hebben van een site met een beveiligde verbinding. Als de site geen beveiligings-certificaat (SSL-certificaat) heeft, dan zakt de vermelding al heel gauw naar beneden. Bovendien verschijnt er een vermelding dat de betreffende site geen beveiligde verbinding heeft. Daarnaast dient u ervoor te zorgen dat de site ook goed beveiligd is tegen hackers. Indien u op uw site persoonlijke gegevens opvraagt, bijvoorbeeld d.m.v. een intake-formulier, is een beveiligde site zelfs verplicht (Wet Bescherming Persoonsgegevens ).
  De volgende link geeft informatie over hoe u uw website kunt beveiligen:-
  Hoe beveilig je eenvoudig je website met https?
 5. Geen hotmail/gmail/xs4all e-mailadres gebruiken
  Nog veel te vaak worden door advocaten e-mailadressen van de ‘gratis’ providers gebruikt, zoals hotmail, gmail en xs4all. Indien u een eigen domein voor uw website heeft, kan daar meestal ook een mailbox aangekoppeld worden. Dit is over het algemeen veiliger komt in ieder geval ook veel professioneler over.

(Nog) geen up-to-date eigen site?
Balieplus werkt op dit moment hard aan een laagdrempelige oplossing voor kleine kantoren om eenvoudig en goedkoop een state-of-the-art site te (laten) maken.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van het eindresultaat? Stuur een kort bericht aan info@balieplus.nl o.v.v. Update Advocatensite.

Balieplus logo
Site voor Advocaten