Ontspannen op vakantie en toch goed bereikbaar?

We zitten alweer in de tweede helft van 2019. De zomervakantieperiode komt eraan; dit geeft veel mensen de gelegenheid om te ontspannen en te werken aan de innerlijke balans. Veel werken is prima zolang er ook de tijd is om te ontspannen!

Maar het heeft een keerzijde. Vakantie betekent ook een hoop stress. Zaken moeten worden overgedragen aan collega’s en cliënten moeten geïnformeerd worden. Na een heel jaar hard werken zijn veel mensen al moe en juist dan moet er nog wat extra gas gegeven worden om met een gerust hart weg te kunnen gaan. Velen storten daarom de eerste drie dagen van de vakantie volledig in.

Daarnaast is het thuis ook vaak druk. De spullen moeten gepakt worden voor de vakantie, allerlei dingen moeten nog even aangeschaft of geregeld worden.
Kortom: een drukke periode voordat we aan de dik verdiende en zo gewenste vakantie kunnen beginnen. Maar gaan we dan wel met een gerust hart weg? Of is de verleiding groot om tijdens de vakantie toch nog even de e-mail te checken? Door de mobiele telefoon en internet zijn we vrijwel altijd en overal bereikbaar en het is lastig om je daarvan los te maken. En wat verwacht je werkgever of je cliënt?

Mensen hebben de neiging om aan te geven dat ze in de vakantie ook best wel bereikbaar zijn als het nodig is. Je hoeft dan niet alles los te laten en weet zeker dat zaken goed door kunnen lopen.

Maar het is heel goed mogelijk om aan te geven dat er tijden zijn dat je pertinent niet gestoord wil worden. Of de afspraak te maken dat je de telefoon niet opneemt, maar wel de voicemails afluistert en naar aanleiding daarvan wel of niet reageert. Of reageert op een moment dat het jou goed uitkomt.

SecretariA kan je hierbij helpen. Tijdens je afwezigheid beantwoorden zij graag je telefoon en je e-mail of plannen zij afspraken in je agenda terwijl jij tijd hebt om te onthaasten. SecretariA werkt op een professionele wijze, volgens jouw specifieke instructies.

Prettige vakantie met veel mooie momenten van ontspanning!

Naast de telefoonservice biedt SecretariA nog een scala aan secretariële diensten voor de advocatuur. Kijk op onze website voor het gehele aanbod.

Meer informatie telefoonservice Zomeraanbieding
SecretariA Telefoonservice
SecretariA secretaresse op afstand