Filmtips

In deze tijd van corona, quarantaine, thuiswerken en geen avondjes uit meer wordt veel meer televisie gekeken dan normaal. Netflix, HBO en Videoland beleven hoogtijdagen! We hebben een aantal film, series en documentaires op een rij gezet. Mist u iets, laat het ons weten en ontvang een gratis Spyslide om uw privcay tijdens het kijken te garanderen.

Juridische-documentaires

Recente interviews, archiefbeelden en geluidsopnamen vanuit de dodencel schetsen een onthutsend portret van de bekende seriemoordenaar Ted Bundy.

Deze waargebeurde misdaadserie laat zien hoe onschuldige mensen zijn veroordeeld met behulp van dubieuze forensische technieken en middelen als contact-DNA en lijkhonden.

Deze reality-thriller, die over een periode van 13 jaar werd gefilmd, volgt het verhaal van twee mannen die mogelijk vals werden beschuldigd van een gruwelijk misdrijf.

Na de tragische dood van zijn zoon gaat een apotheker in Louisiana tot het uiterste om de ongebreidelde corruptie achter de opiatencrisis bloot te leggen.

Was het een ongeluk of moord? Na de mysterieuze dood van zijn vrouw wordt het leven van schrijven Michael Peterson onder de loep genomen.

De serie volgt het waargebeurde verhaal van de onterechte vervolging van vijf jongens (van wie vier zwart en één hispanic) in 1989, voor het verkrachten van een witte vrouw in Central Park in New York, de Central Park Jogger case.

In deze true crime-docuserie worden enkele van de meest dramatische rechtszaken ooit onderzocht. De nadruk ligt op de invloed die de media hebben gehad op de uitspraken.

Juridische-films

Alleenstaande moeder Liz valt voor Ted Bundy en weigert jarenlang de waarheid over zijn misdaden te geloven. Een drama gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Nadat de lichamen van Nicole Brown Simpson en Ron Goldman zijn gevonden, wijst de politie O.J. aan als verdachte en neemt aanklager Marica Clark de zaak op zich.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog moeten elf geallieerde rechters het lot van Japanse oorlogscriminelen bepalen in een gespannen internationale rechtzaak.

Juridische series

Jou Inhoud Komt Hier

Twaalf juryleden, elk met hun eigen problemen, moeten beslissen over het lot van een vrouw die ervan wordt beschuldigd haar beste vriendin en dochter te hebben vermoord.

Annalise Keating is een briljante strafrechtadvocate en professor in de rechten. Samen met vijf van haar studenten raakt ze betrokken bij een ongewone moordzaak.

Mike Ross is een luie maar briljante schoolverlater die zonder een diploma bij een sollicitatie gesprek terecht komt met een van de beste advocaten in New York: Harvey Specter. Harvey heeft het eigenlijk wel gehad met de standaard afgestudeerde rechtenstudent en neemt een gok door Mike aan te nemen na het zien van zijn talenten en zijn fotografisch geheugen. (9 seizoenen)

De moord op een tienermeisje raakt een officier van justitie die het slachtoffer kent, een advocaat die carrière wil maken en een verdachte die zegt dat ze onschuldig is.

Interessante documentaires

In deze documentaire laait de hoop op als een Chinees bedrijf een fabriek in Ohio heropent. Maar een botsing van culturen lijkt deze Amerikaanse droom te vernietigen.

Deze diepgravende docuserie laat zien hoe nalatigheid en bedrog bij de productie en marketing van veelgebuikte consumptieartikelen vreselijke gevolgen kan hebben.

In 2020 veranderde de wereld. Deze serie onderzoekt de coronapandemie, de pogingen om deze te bestrijden en manieren om de mentale schade te beperken.

Ontdek hoe de bio-industrie de natuurlijke hulpbronnen op aarde decimeert, en waarom deze crisis grotendeels genegeerd wordt door vele grote milieuorganisaties.

Van wurgleningen tot  auto’s waarmee is gesjoemeld vanwege uitstoottests: deze serie onderzoekt schaamteloze voorbeelden van hebzucht en corruptie in bedrijven.

Bill Gates vertelt hoe hij ontwikkelingslanden betere sanitaire voorzieningen wil bieden, een kwestie van leven en dood.

Leah Remini schokte de wereld toen ze na 34 jaar vertrok bij Scientology. Ze helpt andere Scientology-leden die weg willen en vertelt over haar eigen tijd bij Scientology, van haar negende tot haar vertrek in 2013.

Deze documentaireserie dukt diep in het hart van de levensmiddelensector en onthult onsmakelijke feiten en geheime krachten die bepalen wat wij uiteindelijk eten.

Voormalig minister van Werkgelegenheid Robert Reich ontmoet Amerikanen nvan alle rangen en standen terwijl hij een radicale verschuiving in de nationale economie belicht.

Journalist Jeff Sharlet vertelt over zijn dagen in Ivanwald, een verblijf exclusief voor mannen waar hij de devotie van de Familie leerde kennen voor Jezus. En macht (in de Amerikaanse politiek)

Ontdek hoe het databedrijf Cambridge Analytica in de nasleep van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een symbool werd voor de duistere kant van social media.

Spyslide® Webcam Cover

Dit overzicht is vanzelfsprekend niet volledig.

Aanvullingen zijn derhalve van harte welkom.
Stuur ons een bericht met uw film/serie/documentaire.

U ontvangt dan onze Spyslide waarmee u zonder pottenkijkers op uw pc of laptop aan het werk kunt.

Uw inzending