Massaal thuiswerken brengt nieuwe (psychische) risico’s met zich mee

Om de corona-uitbraak het hoofd te bieden werken zoveel mogelijk mensen thuis. Dat is voor veruit de meeste werkenden in Nederland enorm wennen. Naast alle gezondheidsklachten door het coronavirus, brengt het virus ook nieuwe arbeidsrisico’s met zich mee. Zo zijn er ergonomische uitdagingen, met vooral veel nek- en schouderklachten, maar ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien. En dat terwijl het psychisch verzuim al jaren stijgt. “We merken dat werknemers last krijgen van ‘blurring’”, zegt Jan Machek, psycholoog bij ArboNed. “Daarbij vloeit de grens tussen privé en werk in elkaar over. Hierdoor kan geen psychologische afstand worden genomen van werk en verliest privé de functie van rust en herstel. Daarnaast zien we werknemers extra uren maken. De impact van corona op de economie en onzekerheid over de eigen positie spelen hierin mee. Het is belangrijker dan ooit om als leidinggevende een vinger aan de pols te houden bij je werknemers. Waar nodig met de hulp van experts.”

ArboNed

ArboNed is een landelijke arbodienst met regionale dekking (circa 50 locaties door het land). Voor meer informatie over onze samenwerking met Balieplus kunt u contact opnemen met de afdeling Salessupport via salessupport@arboned.nl of 030 299 62 77.

Lees Persbericht