Direct en kosteneffectief uw stukken vanuit uw vertrouwde BaseNet-omgeving (laten) ondertekenen middels Digitaal Ondertekenen van Aiopener door ValidSign. Geen aanvullend abonnement nodig en meteen te gebruiken.

Met Digitaal Ondertekenen van Aiopener, kunt u vanaf iedere plek vanuit BaseNet een document geheel rechtsgeldig ter ondertekening aanbieden. Samen met onze partner Aiopener maken wij Digitaal Ondertekenen mogelijk voor al onze gebruikers. Wij zullen deze functionaliteit vervroegd uitrollen en tot 1 juli 2020 kunt u als (nieuwe) gebruiker 10 gratis transacties doen. Daarnaast betaalt u geen aansluitkosten en zit u niet vast aan een abonnement.

Juridisch gelijk aan een gewone handtekening:
De handtekeningen die Aiopener aanbiedt, vallen onder ‘gekwalificeerde handtekeningen’. Dit betekent dat deze handtekeningen voorzien zijn van een geavanceerd certificaat en daarnaast een complete ‘evidence summary’ bevatten met een ‘audit trail’. Hierin wordt de complete historie van het ondertekentraject getoond als bewijslast (tijden, locaties etc.). Op de site van de Rijksoverheid kunt u meer informatie over deze vorm van ondertekenen terugvinden.

In de infographics hieronder ziet u het verschil tussen de ‘traditionele’ manier van documenten laten ondertekenen ten opzichte van het digitale proces middels Digitaal Ondertekenen vanuit BaseNet.

De traditionele manier met veel tijds- en kostenintensieve handelingen:

De prijsbewuste en tijdbesparende digitale manier van ondertekenen:

Downloads

 Factsheet BaseNet Digitaal Ondertekenen

BaseNet
Meer over Basenet