Cursussen voor patroons

Als (aankomend) patroon weet u als geen ander dat een goede begeleiding en effectieve samenwerking tussen u en de advocaat-stagiaire een voorwaarde is voor een geslaagde stageperiode. Maar hoe pakt u die begeleiding nou aan? En hoe houdt u uw vaardigheden op peil? Met de cursussen voor patroons van Dialogue bent u altijd up-to-date.

Nieuwe eisen NOvA

In maart 2020 heeft het college van afgevaardigden de Wijzigingsverordening beroepsopleiding advocaten (BA2020)vastgesteld. In lijn met deze wijzigingsverordening heeft de NOvA ook de kaders voor de vernieuwde Patroonscursus bekendgemaakt. Om de overgang van de huidige naar de vernieuwde beroepsopleiding soepel te laten verlopen, treedt de Wijzigingsverordening BA2020 pas in werking op 1 oktober 2020. Dialogue biedt u nu al de mogelijkheid om te voldoen aan de nieuwe eisen. We hebben de bestaande Patroonscursus aangepast en de nieuwe, verplichte, Opfriscursus ontwikkeld.

Patroonscursus

De Patroonscursus van Dialogue is aangepast aan de nieuwe eisen van de NOvA. Deze cursus is bestemd voor advocaten die (aankomend) patroon zijn. U krijgt inzicht in de mogelijke uitdagingen en valkuilen van het patronaat en leert u hoe u het patronaat succesvol kunt vervullen. U leert omgaan met de specifieke kenmerken van de jonge generatie stagiaires, waardoor u hen optimaal kunt motiveren, opleiden en begeleiden in de Beroepsopleiding Advocaten. U kunt zowel de reguliere Patroonscursus als Online Patroonscursus volgen.

Opfris Patroonscursus

De Opfriscursus voor patroons die de NOvA verplicht stelt, kunt u vanzelfsprekend ook bij Dialogue volgen. Deze Opfris Patroonscursus is bestemd voor patroons die driejaarlijks hun persoonlijke patroonsvaardigheden willen bijhouden en opfrissen. Zo zorgen we ervoor dat u advocaat-stagiaires kunt blijven begeleiden. U verdiept uw begeleidingsvaardigheden, waardoor de samenwerking met en aansturing van uw advocaat-stagiaire(s) nog soepeler verloopt.

Dialogue biedt de Opfriscursus aan in drie verschillende varianten, met elk een specifiek thema;  ‘effectief feedback geven’, ‘coaching van jonge professionals’ en ‘omgaan met prestatiedruk’. Bekijk de actuele data en tijden.

Dialogue

Dialogue ontwikkelt talent van hoogopgeleide professionals op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling, mediation en conflictmanagement, ethiek & integriteit en professionele vaardigheden.

Dialogue is sinds 2012 opleidingspartner van Balieplus.

Meer informatie over Dialogue