Vanwege corona is het thuiswerken zo langzamerhand het nieuwe normaal geworden. Waar werkgevers voorheen nog enige schroom hadden om dit toe te staan, wordt er sinds enkele maanden massaal op afstand gewerkt. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar zoals het er nu uitziet zal deze situatie voorlopig nog wel even voortduren. In dit nieuwsbericht zoomen wij in op het belang van een goede thuiswerkplek en hoe uw werkgever u hierbij kan helpen.

Positieve effecten van thuiswerken

Hoewel de reden van het vele thuiswerken zeer ernstig is, zijn er ook positieve ontwikkelingen te noemen. Zo hebben we veel minder reistijd en daardoor ervaren we minder stress en meer tijd voor ontspanning naast het werk. En ook niet onbelangrijk: het milieu vaart er wel bij. Verder zijn we behoorlijk tech savvy aan het worden, want we leren met steeds meer digitale middelen om te gaan.

Uit onderzoek uitgevoerd door Ahrend blijkt dat 59% van de ondervraagden vindt dat thuiswerken gelukkiger maakt.

De risico’s wanneer uw werkplek niet aan de Arbo eisen voldoet

Toch kleven er ook wat risico’s aan het thuiswerken. Wanneer u bijvoorbeeld dag in dag uit op een stoel zit en aan een bureau werkt die niet op de voor u juiste hoogte zijn afgesteld, dan kunt u daar serieuze nek- en schouderklachten aan overhouden.

Om dit te voorkomen kunt u zelf eenvoudig een aantal dingen doen. Zo zijn er effectieve rek- en strekoefeningen die overbelasting voorkomen, kunt u regelmatig van werkplek veranderen (gaat u bijvoorbeeld ook eens met uw laptop in een stoel zitten) en is het belangrijk dat u voldoende beweegt.

Op de website van ArboNed vindt u de leaflet ‘Zo kunt u gezond thuiswerken’ van ArboNed. Hierin staan alle tips en oefeningen die u helpen om verantwoord thuis te werken.

Thuiswerken vraagt om een duurzame oplossing

Uit onderzoek van Ahrend blijkt dat slechts 18% van de werkgevers en 26% van de werknemers verwacht na Corona weer volledig op kantoor te werken. Het grootste gedeelte van de deelnemers verwacht dat het aantal werknemers dat tussen de 1 en 3 dagen per week thuiswerkt het hardste zal stijgen. Grote kans dus dat u na Corona ook meer gebruikt zult blijven maken van uw thuiswerkplek.

Dit kan uw werkgever voor u doen

Op kantoor zorgt uw werkgever voor een werkplek die tip top in orde is. Nu u vaker thuis werkt en dus min of meer ‘uit beeld’ bent is het voor uw werkgever moeilijk te bepalen of uw werkplek voldoet aan de Arbo eisen.

Onze partner Ahrend heeft hier een heel mooie oplossing voor. Al voor € 30,00 per maand kan uw werkgever een complete, ergonomische thuiswerkplek voor u huren.

Alles wordt door Ahrend geregeld en het meubilair en de producten zijn uit voorraad leverbaar.

Wilt u hier graag meer over weten? Op de productpagina van Ahrend kunt u terecht voor  informatie over het huren van een thuiswerkplek met Balieplusvoordeel.

Logo Ahrend
Informatie thuiswerkplek huren
Gezonde thuiswerkplek
Belevingsstudie thuiswerken
Kantoorinrichting voor advocaten