De laatste persconferentie drukte ons met de neus op de feiten: voorlopig is het einde van de coronacrisis niet in zicht. Dat kan mentaal een impact hebben op uw werknemers. En vergeet uzelf niet. De ervaren (werk)druk kan leiden tot (werk)stress. Dat ligt onder andere aan iemands persoonlijkheid en of iemand genoeg kan “opladen”.

De gevolgen van, en maatregelen tegen het virus raken veel mkb’ers hard. Onze voorkeursleverancier ArboNed begrijpt dat het zeker nu frustrerend voor u kan zijn als een werknemer zich ziekmeldt in verband met stress. Aan de coronamaatregelen van de overheid kunt u niets doen, maar zelfs in deze ingewikkelde tijden kunt u werkplezier stimuleren en werkstress (helpen) voorkomen. ArboNed heeft daarover een gratis beknopte gids gemaakt met:

  • Alles over een goede energiebalans
  • Praktische tips om met (werk)stress om te gaan
  • Praktijkvoorbeelden van andere mkb’ers

Meer informatie

Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out. Dat meldt de organisatie van de Week van de Werkstress (16 tot en met 20 november 2020). Uit verzuimcijfers van ArboNed blijkt dat u een werknemer met een burn-out gemiddeld 290 dagen kwijt bent. Dat heeft grote impact op uw bedrijf. Kijk hier voor meer informatie over het voorkomen van uitval door werkstress.

ArboNed

ArboNed is een landelijke arbodienst met regionale dekking (circa 50 locaties door het land). Voor meer informatie over onze samenwerking met Balieplus kunt u contact opnemen met de afdeling Salessupport via salessupport@arboned.nl of 030 299 62 77.

Download de gids