In deze serie podcasts wordt u meegenomen in het proces van het samenstellen van de RI&E.

Podcast ‘Wat is een RI&E’


Wat is een RI&E en wat heb je eraan als bedrijf? Bonny de Vries, projectleider bij het Steunpunt RI&E legt uit hoe je een veilige werkplek met gezond verstand inricht met behulp van de RI&E. En waarvoor je bij het Steunpunt RI&E terecht kan.

Podcast ‘De corona-maatregelen en de RI&E’


Wat hebben de corona-maatregelen en de RI&E met elkaar te maken? We praten met Jan-Harmen Kwantes, juridisch adviseur bij het Steunpunt RI&E, over COVID-19 protocollen, wettelijke verplichtingen en waar je praktisch op kunt letten om medewerkers te beschermen tegen het coronavirus.
Meer weten over COVID-19 en de RI&E? Kijk op https://www.rie.nl/voor-bedrijven/covid-19-en-de-rie/

Podcast ‘Hoe maak je een RI&E’


Waar begin je als je een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) gaat maken? En wie uit het bedrijf zijn hierbij betrokken? In deze aflevering vertelt Wim van Alphen (arbeidshygiënist en veiligheidskundige) waar je op moet letten, welke hulpmiddelen je kunt gebruiken en hoe je ervoor zorgt dat de RI&E ook echt iets toevoegt voor het hele bedrijf.
Kijk voor meer informatie over de stappen die je doorloopt ook op www.rie.nl/voor-bedrijven.

Speciaal voor de juridische dienstverlening heeft Balieplus de Online RI&E Balieplus laten ontwikkelen. Voor de advocatuur is een toetsing van de RI&E verplicht. Ook deze toetsing is in het Balieplus-aanbod inbegrepen.

RI&E Balieplus