De meeste zorgverzekeraars bieden tegenwoordig naast de basisverzekering, met name voor collectieven, diverse voordelen en extra’s die de vitaliteit van de verzekerden moeten bevorderen.

Wij hebben voor u een aantal voordelen op een rijtje gezet:

NB Tot 31 januari kunnen aanvullende verzekeringen nog geregeld worden.

VGZ
Speciaal voor collectieve verzekeringen (waaronder Balieplus) heeft VGZ het gezond leven pakket met drie thema’s:

Fysiek
Wilt u uw concentratie verbeteren, beter slapen of werken aan een pijnvrije rug?

  • Pijnvrije rug, online oefenprogramma
  • Beter concentreren, muziek
  • Beter slapen, online workshop

Mentaal
Wilt u meer ontspanning en balans? En minder stress of sombere gevoelens?

  • Grip op coronastress, online workshop
  • Succesvol veranderen, ambities behalen
  • Minder piekeren, online workshop
  • Mindfulness coach, app

Leefstijl
Wilt u vaker de juiste voeding kiezen of meer bewegen en ontspannen?

  • Ontdek hoe u zich beter kunt voelen
  • Webinars voor een gezonde leefstijl
  • Minder zorgen om geld
  • Balans voor werkende ouders

Nationale Nederlanden
De module Fit is exclusief voor collectief verzekerden (waaronder Balieplus) die gezond willen leven en daar wat hulp bij kunnen gebruiken.

 • Sportmedisch advies
  Nationale-Nederlanden vergoedt sportmedisch advies gegeven door een sportarts. Sportmedisch advies is een medische keuring waarbij je inzicht krijgt in je conditie. Met de uitkomst van de keuring kan de sportarts een gericht trainingsadvies geven. De module Fit vergoedt € 150,- op jaarbasis.
 • Gezondheidscursussen & beweegprogramma’s
  Met de module Fit worden ook de kosten vergoed van gezondheidscursussen en beweegprogramma’s die gericht zijn op het bevorderen van jouw gezondheid, of waarin je leert omgaan met je ziekte. Tot een maximum van € 150,- per jaar. Je bent dan zelf in staat om jouw gezondheid op peil te houden of te verbeteren.
 • Mentaal gezond met Vitalmindz
  Vitalmindz biedt ondersteuning bij vitaliteit en het voorkomen van een burn-out. Door van training en coaching worden mentale obstakels overwonnen en ontdek je waar jouw kracht ligt. Zo blijf je vitaal en kun je floreren op de werkvloer én thuis. Je krijgt met Fit één E-health behandelprogramma vergoed.
  De volgende programma’s zijn beschikbaar:
  – Werkstress
  – Stop met piekeren
  – Depressie
  – Angst en paniek
 • Preventief onderzoek
  Wil of moet je preventief onderzoek laten doen? Wij vergoeden onderzoeken naar risicofactoren voor hart- en vaataandoeningen, maar ook de Persoonlijke Gezondheidscheck of andere onderzoeken die checken of er arbeidsbelemmerende aandoeningen zijn. Wij vertellen je graag welke onderzoeken wel en welke niet vergoed worden.
 • Tips: bewust en gezond eten
  Wie zich fit en gezond wil voelen denkt vaak aan sporten en voldoende slaap, maar gezond eten is ook belangrijk.
  Wat is gezond eten en hoe kun je makkelijker gezonde keuzes maken op het gebied van voeding, waarbij je nog steeds kunt genieten van lekker eten?
  Met deze tips krijg je handvatten voor een gezond eetpatroon en leefwijze.

De Amersfoortse

a.s.r. Vitality is een bewegingsprogramma waarbij we je belonen zodra je meer en vaker beweegt. Niet 1 keer, maar wekelijks, maandelijks én jaarlijks. Via een app helpen we je om gezonde keuzes te maken. En door voldoende te bewegen spaar je ook nog eens voor leuke cadeaus en voor cashback (tot 20%) op je aanvullende verzekeringen en (tot 10%) op je tandartsverzekering.

Zilveren Kruis

Zorgcoach
De Zorgcoach begeleidt u bij het aanvragen en regelen van zorg. Welk ziekenhuis is bijvoorbeeld het beste? Waar kunt u het snelst terecht? En hoe vraagt u een second opinion aan over uw diagnose? Kies zelf hoe u contact wilt opnemen.

TotaalCheck
Alles telt mee als het om je gezondheid gaat. Ontdek in een paar stappen hoe het totaalplaatje van jouw gezondheid eruitziet. En wat misschien beter kan.

Actify-app

 • Meer bewegen
 • Gezonder eten
 • Meer ontspannen
 • Beter slapen

Zilveren Kruis Wijzer
Heeft u vragen over uw gezondheid? Bijvoorbeeld over huidklachten, buikklachten, corona of een medicijn dat u heeft gekregen? Met de app Zilveren Kruis Wijzer krijgt u antwoord van (medisch) experts, waar u ook bent.

OHRA

OHRA Meegroeiservice
Als je leven verandert, wil je dat je zorgverzekering met je meegroeit. Met onze Meegroeiservice kun je daarom je aanvullende verzekering 1 keer per jaar tussentijds wijzigen. Je kunt je aanvullende verzekering uitbreiden of beperken.

FBTO

E-health
Online zorg wordt steeds vaker gebruikt, e-health wordt het ook wel genoemd. E-health is handig, want je gebruikt het op het moment dat het jou goed uitkomt. Of dat nou ’s ochtends vroeg of midden in de nacht is. En je hoeft er de deur niet voor uit. Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone met een internetverbinding.

Wij hebben geprobeerd een zo volledig mogelijk overzicht samen te stellen. Mocht u informatie missen of heeft u aanvullingen laat het ons weten.

Balieplus zorgverzekeringen