Ervaar jij regelmatig veel werkdruk en stress? Moet je vaak in korte tijd veel informatie verwerken en lastige beslissingen nemen, maar voel je je lusteloos en kom je niet gemakkelijk tot concrete daden? Met een wandelcoach ontspan je gemakkelijker, kom je sneller tot heldere inzichten en doorbreek je de blokkades. Prettig voor jezelf, je naasten, collega’s en cliënten.

De advocatuur is een rationeel, mentaal en analytisch vak. Veel advocaten zitten dan ook vooral in hun hoofd. Maar om het beste uit jezelf te halen, stressbestendig, helder en goed in balans te blijven, moet je af en toe uit je hoofd komen. Een goede wandelcoach kan je daarbij helpen. De wandelcoaches van BlokjeOm hebben jarenlange ervaring, ook met professionals in de advocatuur. Terwijl jij naar buiten gaat en beweegt, blaas je via je telefoon stoom af en bespreek je waar je op dat moment tegenaan loopt of mee zit, op werk dan wel thuis. Nog geen uur later, helemaal fris en opgeladen, pak je de draad weer op. Je merkt dat je je lichter en helderder voelt, sneller op ideeën en to the point komt, meer focus hebt en productiever bent. De mensen om jou heen merken dat ook.

De natuur brengt je veel

Buiten bewegen heeft veel positieve effecten, zo is veelvuldig aangetoond. In de natuur zijn ontspant je brein, het verlaagt je cortisolniveau (het stresshormoon) waardoor je lichaam ontspant en het verhoogt hormonen die een goed gevoel geven, zoals serotonine en endorfine. Daarbij stimuleert het buiten bewegen de prefrontale cortex: het hersengebied dat onder meer belangrijk is bij helder en probleemoplossend denken, het nemen van besluiten, concentratie en empathie. Door te wandelen in de natuur komen gedachten en gevoelens letterlijk in beweging en slaap je ‘s nachts ook beter.

Een wandelcoach versnelt het proces

‘Is gewoon zelf even naar buiten gaan dan niet voldoende?’ vraag jij je misschien af. Ook zonder coach heb je wellicht al de ervaring dat je na een korte wandeling ineens heel goed weet waar een oplossing voor een probleem ligt. Het voordeel van dit doen samen met een wandelcoach is dat dat het effect vergroot. Een goede wandelcoach maakt bewust gebruik van de mechanismen die de natuur en het wandelen in gang zetten. Door de juiste vragen te stellen, je anders naar dingen en situaties te laten kijken, en je bij de les te houden, kom je eerder tot antwoorden en inzichten.

Een coachtraject is overzichtelijk

Het traject dat je met een wandelcoach doorloopt is doelgericht en overzichtelijk. In een kennismakingsgesprek bespreek je je vragen en doelen. Daarna koppelen we je aan een wandelcoach die bij jou past. Vervolgens plan je een of een enkele gesprekken waarin de wandelcoach je met specifieke gesprektechnieken de juiste vragen stelt. Een wandelcoach is expert in het goed luisteren, spiegelt wat jij vertelt en koppelt terug op een manier die jou snel inzichten en antwoorden geeft. Zo worden obstakels weggewerkt en processen waarmee jij worstelt vlot getrokken. Tijdens een afrondend evaluatiegesprek komt aan bod hoe je het hebt ervaren en of je doelstellingen zijn bereikt. Als je daarna behoefte hebt aan vaker sparren kan dat ook.

Wat voegt een wandelcoach inhoudelijk toe?

Uiteraard kun je ook zonder te wandelen af en toe met een coach praten. Maar juist het wandelend praten met een coach biedt grote voordelen. Doordat je niet tegenover iemand zit heb je minder de neiging je woorden steeds te wegen, je kunt vrijer spreken, laat gemakkelijker je gedachten de vrije loop en denkt sneller out of the box. Stiltes voelen minder snel ongemakkelijk. Daarbij leent de natuur zich ook goed voor metaforen die tot inzichten kunnen leiden. Kies jij graag de kronkelpaadjes of de rechte weg? Waarvoor staan de knoppen aan de bomen voor jou? Het klinkt misschien wat zweverig, maar bekend is dat metaforen krachtige middelen zijn om tot de juiste beslissingen te komen.

De effecten zijn bewezen

Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, deed wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van wandelcoaching. Daaruit is gebleken dat mensen die worstelden met stress- en burn-outklachten en die moeite hadden met het langere tijd vasthouden van concentratie en aandacht, na een wandelcoachtraject veel minder klachten hadden. Ook voelden zij zich meer gewaardeerd en bevlogen.

BlokjeOm is een nieuw initiatief, maar de coaches die dit uitvoeren hebben al duizenden professionals ondersteund. Advocaten en mensen in de zakelijke dienstverlening zijn meer dan tevreden en waardeerden het traject met gemiddeld een 8.8.

Efficiënte meervoudige zelfontplooiing

Een prettige bijkomstigheid van een wandelcoachtraject is ten slotte dat het een bijzonder efficiënte manier om aan jezelf te werken. In maximaal een uur tijd neem je pauze, ben je even lekker buiten, beweeg je wat langer achter elkaar, laat je je gedachten even waaien en denk je vervolgens gericht en concreet na over de onderwerpen waar je mee bezig bent. De wandelcoach houdt je daarbij een spiegel voor en leidt dit alles in de juiste banen. Terug op je werkplek voel je je ontspannen en opgeladen en weet je ineens heel goed wat je wilt en moet doen om die dag tot een succes te maken.

BlokjeOm

Met BlokjeOm combineer je coaching met wandelen. Hierdoor maak je heel effectief gebruik van je tijd. Bovendien heeft wandelen een positief effect op coaching.

Maak kosteloos kennis