Mentavitalis

Besteedt u voldoende aandacht aan uw mentale vitaliteit?

Verminderde mentale vitaliteit op het werk komt veel voor. Binnen de advocatuur alleen al vallen veel mensen uit vanwege stress- en burn-out gerelateerde klachten, depressie, angsten en extreme vermoeidheid. 37% van het verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Het is ook nog steeds een onderwerp dat niet graag bespreekbaar wordt gemaakt, zeker niet op het werk.

U staat er niet alleen voor
Misschien kampt u met soortgelijke klachten, maar heeft u het er liever niet over of vindt u het wel meevallen. U bent niet de enige. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak om het probleem op het werk aan te pakken of alleen al bespreekbaar te maken. Als u zich door stress soms hulpeloos, gedesillusioneerd en moe voelt, is het misschien tijd om hier wat serieuzer aandacht aan te besteden. Het getouwtrek dat u doet tussen wat u zelf nodig heeft en wat er van u verwacht wordt, hoeft u namelijk niet alleen uit te vogelen. Het kan dan fijn zijn om laagdrempelig met iemand te praten. Mogelijk kan zo’n persoon u ook weer verder op weg helpen.

Luisterend oor
Bij MentaVitalis kunt u altijd bellen voor een vrijblijvend gesprek met een professionele counselor. Er wordt in kaart gebracht waar u tegen aanloopt en waar u eventueel hulp bij nodig heeft. Vanuit dit gesprek kunt u, indien gewenst, een snelle doorverwijzing krijgen naar een passende professional. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering of heeft uw werkgever een contract met MentaVitalis afgesloten? Dan kost het u niets en kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week, kosteloos contact opnemen. Wanneer dit niet onder uw verzekering valt kunt u gebruik maken van de speciale Balieplus korting.

Neem uw gevoel serieus
Voelt u zich mentaal minder sterk? Negeer dit gevoel dan niet. Net zoals bij lichamelijke klachten geldt bij psychische klachten ook beter voorkomen dan genezen. Klachten in een vroeg stadium bespreekbaar maken is erg belangrijk. Het is geen teken van zwakte als u stress, een te hoge werkdruk of een misbalans tussen uw werk- en privéleven ervaart en u de oplossing even niet meer ziet. MentaVitalis biedt een laagdrempelige plek aan waar u met vragen en problemen terecht kunt. Zorg dus goed voor uzelf en neem uw mentale gezondheid serieus.

MentaVitalis
Meer over MentaVitalis