Vakantie verzekering

Langzaam maar zeker is er steeds meer mogelijk. Niet alleen in ons land maar ook in het buitenland. Met het vaccinatieprogramma op volle toeren, hoor je van steeds meer Nederlanders dat zij een vakantie naar het buitenland boeken. Nationale-Nederlanden leeft de regels van de overheid na, maar wij vinden het ook belangrijk dat onze verzekerden die toch op vakantie gaan, van tevoren weten waar ze aan toe zijn.
Daarom vertellen Aon en Nationale-Nederlanden Zorg meer over waar u recht op heeft als het gaat over corona, de zorgverzekering en de reisverzekering in het buitenland.

Coronavirus en de zorgverzekering in het buitenland.

Reist u naar een groen of geel gebied volgens de kleurcode van de Rijksoverheid?
Dan bent u verzekerd vanuit de zorgverzekering. Indien er kosten zijn die de zorgverzekering niet vergoedt, worden deze extra kosten mogelijk vergoed vanuit de module Medische zekerheid.

Reist u naar een gebied met code oranje of rood?
Ook dan gaat de vergoeding via de zorgverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering blijft 100% tot het in Nederland geldende tarief in deze gebieden. Zorgkosten die gemaakt worden vanuit de aanvullende verzekeringen worden sinds 1 januari 2021 niet vergoedt. Bij spoed in het buitenland kunt u bellen naar +31 20 594 80 70.

Medicatie als iemand niet terug naar Nederland kan
Indien uw werknemer medicijnen gebruikt is het belangrijk dat hij of zij het recept van de arts meeneemt naar het buitenland. Dit kan de arts eventueel naar uw werknemer e-mailen. Het kan namelijk voorkomen dat het niet mogelijk is terug te keren naar Nederland vanwege het coronavirus. Hiermee voorkomt u dat de medicijnen opraken en kunnen de kosten gedeclareerd worden. Indien u het bedrag moet voorschieten, hebben wij o.a. de naam en het adres van de apotheek nodig en foto’s van de bijsluiters en verpakkingsdoosjes.

Coronavirus en de doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering

Reist u naar een groen of geel gebied volgens de kleurcode van de Rijksoverheid?
Dan bent u verzekerd voor alles wat volgens de polisvoorwaarden is gedekt. Belangrijk om te weten is dat de Annuleringsverzekering het afbreken van een reis vanwege de uitbraak van het coronavirus niet vergoedt. Daarnaast vergoedt de Reisverzekering de kosten voor repatriëring of andere kosten vanwege de uitbraak van het coronavirus niet. Een uitzondering hierop is als u of (een van) de meeverzekerde(n) besmet raakt met het coronavirus. U kunt in dat geval contact opnemen met uw reisverzekeraar.

Reist u naar een oranje of rood gebied volgens de kleurcode van de Rijksoverheid?
Dan worden de extra kosten die u moet maken wanneer u het coronavirus oploopt niet vergoed. Dit geldt niet alleen voor de extra medische kosten, maar ook voor de extra verblijfskosten wanneer u in quarantaine moet of niet naar huis kan vanwege het coronavirus.

De Reisadvies-checker: wanneer bent u verzekerd?

Nationale Nederlanden
Aon Empower Results
Meer over veilig op vakantie
Meer over Aon Reisverzekering