Tijdens de week van de RI&E van 21 tot 25 juni, staat de risico-inventarisatie en -evaluatie centraal. Een goed moment om hier ook binnen uw kantoor aandacht aan te besteden.

Balieplus-leden kunnen gebruik maken van een gratis online adviesgesprek en korting op de RI&E voor advocaten.

Wat is een RI&E

De RI&E is een verplicht middel voor werkgevers voor de bevordering van een veilige en gezonde werkomgeving. Iedere ondernemer met ten minste een werknemer is verplicht hier invulling aan te geven. Voor veel kantoren zal dit een bekend onderwerp zijn. Ook biedt Balieplus al geruime tijd een op de advocatuur afgestemde RI&E, waar veel aangesloten kantoren gebruik van maken.

Een veranderde omgeving vraagt om vernieuwde RI&E

Sinds de aanvang van de corona-crisis is er veel veranderd op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer. Er zijn nieuwe risico’s om rekening mee te houden. Zo is er in de aangepaste RI&E meer aandacht voor de gezondheidsrisico’s van virale besmettingen. Daarnaast is ook de werkwijze bij veel kantoren structureel veranderd. Vooral het thuiswerken groeit hierbij aan populariteit. Naast de procedures en (verzekerde) risico’s die we eerder hebben gemeld, vraagt dit ook om een aangepaste invulling van de RI&E.

Met name de mentale belasting van thuiswerken is een onderwerp dat extra aandacht vraagt sinds Corona. Eenzaamheid, combinatie van werk en prive en het gemis van collega’s zijn onderwerpen die we momenteel vaak zien.

Bram Mulder, Veiligheidskundige 4safety

Gratis online adviesgesprek

Wilt u meer weten over de aanpassingen binnen de RI&E, of weten welke stappen binnen uw kantoor genomen kunnen worden en bent u lid van Balieplus?

Vraag dan in de week van de RI&E een gratis online adviesgesprek van maximaal een uur aan. In dit gesprek praten wij u graag bij over de aanpassingen binnen de RI&E en welke vervolgstappen voor uw kantoor aan te raden zijn. Plan deze gratis online afspraak via info@balieplus.nl. Let op, dit aanbod geldt tot 9 juli. Plan dus direct uw adviesgesprek!

Aan de slag met uw RI&E?

Specifiek voor advocatenkantoren biedt Balieplus een RI&E-oplossing. Gebruik de voordelige online tool of laat u volledig ontzorgen door een arbeidskundige die de RI&E bij u op locatie uitvoert en toetst.  Als Baliepluslid profiteert u van 10% extra korting indien u gebruik maakt van dit aanbod t/m september 2021.

Maak voor 9 juli een afspraak voor een gratis adviesgesprek en ontvang tot 30 september 10% korting op de Online RI&E Balieplus.

Aanvraag adviesgesprek
RI&E Advocaten
BHV-trainingen