Project omschrijving

Heftige emoties. Schitterende pleidooien. Terriër achtige aanklagers en twijfelende jury’s, met op de achtergrond de blinddoek van Vrouwe Justitia. Wat spreekt meer tot de verbeelding dan het rechtbank drama?

Over het recht en de rechtspraak zijn belangwekkende films gemaakt, en niet door de minste regisseurs. Onder anderen Billy Wilder (Witness for the Prosecution), Alfred Hitchcock (Murder!) en in eigen land Fons Rademakers (Mijn vriend) leverden gedenkwaardige bijdragen aan het genre.

Voor juristen van allerlei gezindte, van advocaten, rechters en rechtbankmedewerkers tot notarissen en mediators, heeft Eye een speciaal programma ontwikkeld, See You in Court.

See You in Court brengt klassiekers, documentaires en recente films met het recht en de rechtspraak in de hoofdrol en een inleiding door collega-juristen of Eyeprogrammeurs.

Wij nodigen u van harte uit lid te worden van deze exclusieve kring en bieden u:

  • driemaal per jaar een voorstelling, met ontvangst en borrel na afloop;
  • doorlopende korting van 25 procent op tickets voor films en tentoonstellingen in Eye.

U kunt intekenen op een lidmaatschap voor een of twee personen (€ 175,-, € 300,- per jaar), maar een kantoorlidmaatschap voor zes personen (€ 900,- per jaar) is ook mogelijk. Bij dit lidmaatschap ontvangt u als extra privilege korting op zaalhuur.

Last but not least: met uw bijdrage ondersteunt u Eye Filmmuseum om de filmcollectie (ruim 50.000 films) in topconditie te houden. Ook draagt u bij aan de mogelijkheden voor de restauratie van schitterende rechtbankfilms zoals 12 Angry Man (Sidney Lumet, US 1957) en Witness for the Prosecution (Billy Wilder, US 1957).

Eye Filmmuseum

Jan-Willem van Beek
T 06-15697147
E janwillemvanbeek@eyefilm.nl

Word lid

Geldig voor

  • Kantooraansluiting
  • Individuele aansluiting