Project omschrijving

Efficiënter, AFA’s, kostenreductie, meer beheersing, minder werkdruk…
Er zijn legio redenen om gebruik te maken van Legal Projectmanagement (LPM). Een van de meest herkenbare redenen is de grote mate van afboekingen bij fixed fees. En andere is de ervaren werkdruk en opmerkingen van cliënten over efficiency, kwaliteit en doorlooptijd.

Winst verhogen door minder afboekingen
Veel kantoren boeken al snel 5 tot 10% van hun uren af. Een groot deel daarvan is te voorkomen met LPM. Aangezien de kosten al zijn gemaakt levert dit direct extra winst op. Een winststijging van vele tientallen procenten is dan zeker mogelijk.

Afstappen van uren x tarief vereist legal projectmanagement
Cliënten onderhandelen vaker over prijzen of er wordt, vaak onder leiding van de afdeling Inkoop, gepitcht. Cliënten willen zaken doen met een kleiner aantal kantoren en stellen een breder pakket aan eisen. De opdracht aan de bedrijfsjurist is kostenbewustzijn. De opdracht aan de kantoren is om met de cliënt mee te denken over efficiëntie. Door het hanteren van andere prijsmodellen zoals Fixed fees of Capped Fees ontstaan er groot risico’s. De gevolgen van overschrijdingen verschuiven naar het kantoor en dus is er druk op het rendement. Een strakke dossierbeheersing is noodzakelijk. Dit vraagt nieuwe skills van de advocaat. Legal projectmanagement helpt

Met legal projectmanagement meer in control
Het antwoord hierop is LPM of Legal Project Management. Met LPM zal elke advocaat de dossiers beter kunnen beheersen. Dit geeft meer controle op de kwaliteit, inzet van mensen en middelen en de doorlooptijd. LPM zorgt concreet voorhet gestructureerder afstemmen van de wensen van de cliënt, deze wensen expliciet maken en het planmatiger sturen van het dossier binnen de gestelde kaders. Uit de evaluatie achteraf komen voor het kantoor waardevolle verbeterpunten.

Legal Projectmanagement
Law4ce

Balieplus voordeel:
10 % korting

Contactpersonen:
Hans Schuurman
T: 06-28545504
E: hans.schuurman@law4ce.nl

Timo Schrama
T: 06-55858128
E: timo.schrama@law4ce.nl

Meer informatie

Geldig voor

  • Kantooraansluiting
  • Individuele aansluiting