Project omschrijving

Conscious contracts

In het juridisch domein is een kentering gaande, ingegeven door onze snel veranderende wereld met elkaar in rap tempo opvolgende technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Denk aan: robotisering, drones, taxidienst Uber (deeleconomie) en verlies van vertrouwen in instituties zoals banken. De wetgever kan dit allemaal niet zo snel bijbenen. Laat staan de juristen en advocaten die hierop moeten inspelen en die de wetgeving moeten toepassen. Partijen die met elkaar in zee gaan kunnen minder rekenen op heldere wetten en zullen hun zaken goed, liefst duurzaam, in contracten moeten vatten.

HET GROTE GEHEEL
Maar er is meer aan de hand. Er sluimert onvrede over de huidige manier van werken door juristen. Over de discrepantie tussen ‘recht’ en de beleving van ‘rechtvaardigheid’. Over het niet aansluiten van contracten bij de business en de waarden van de betrokken partijen. De huidige rechtspraktijk hanteert vrijwel uitsluitend overeenkomsten, die als hoofddoel hebben risico’s af te dekken voor als het misgaat en vast te leggen wie dan aansprakelijk is. Bij het opstellen is niet het geheel, maar het eenzijdige belang van de cliënt leidend, ten koste van de ander.

WIN-WIN
Internationaal is een andere, meer duurzame benadering ontstaan, die van ‘integrative law’. Deze gaat uit van het paradigma win-win, van creativiteit en samenwerking, duidelijkheid, openheid, ‘gewoon’ taalgebruik met zo min mogelijk jargon, vertrouwen en een goede relatie. Dat vraagt andere competenties van juristen. En een ander soort contracten: meer bewuste contracten de zogenaamde ‘conscious contracts’.
Bij een conscious contract bouwen de partijen sterke relaties met elkaar op, op basis van een gedeelde visie, missie en waarden. De focus op deze kwesties bij de start van een contractuele relatie vormt het kader om eventuele conflicten die in de relatie kunnen ontstaan zelf op te kunnen lossen. En niet te verzanden in een eindeloze juridische strijd die de relatie vertroebelt en waar de cliënt niet beter van wordt. Deze manier van werken past helemaal binnen het concept van ‘trusted advisor’.

OMARM DEZE NIEUWE ONTWIKKELING!
Meld u nu aan voor de ‘Masterclass Conscious Contracts’ ofwel duurzaam contracteren. Krijg praktische tools aangereikt om te begeleiden bij het opstellen van een duurzaam contract en loop voorop in deze nieuwe ontwikkeling.
Let wel: De voertaal van deze masterclass is Engels.

TRAINERS

Digna de Bruin
Is in Nederland een pionier op het gebied van integraal recht. Zij werkt ‘vanuit het hart’ als advocaat, mediator en coach aan conscious contracts voor diverse cliënten. Meer info: www.rechtinbalans.nl

Kim Wright
Is auteur van het boek ‘Lawyers as peacemakers, Practicing Holistic, Problem-Solving Law’, een bestseller in de VS. De American Bar Association (ABA) riep haar uit als ‘Legal Rebel of the year’. In 2016 verschijnt haar nieuwe boek ‘Lawyers as Changemakers, the Emerging International Integrative Law Movement’. Meer info: www.cuttingedgelaw.com en zoek op youtube naar ‘cuttingedgelaw’.

ONDERWERPEN

  • Normen en waarden van een bedrijf of de dienst in het contract.
  • Contracteren vanuit een open en authentieke opstelling. Aansluiten bij de drijfveren van een cliënt en niet redeneren vanuit een gevreesde situatie.
  • Oefenen met het opstellen van een conscious contract.

DOELGROEP

  • Advocaten
  • Bedrijfsjurist
  • Mediators


DUUR
1 dag

KOSTEN
€ 525,- per persoon exclusief 21% btw.

Dialogue

Dialogue b.v.
Lindelaan 12
1405 AK Bussum

T 035 541 18 44
info@dialoguebv.nl

Button tekst

Geldig voor

  • Kantooraansluiting
  • Individuele aansluiting