Project omschrijving

Mindfulness voor juristen

De kracht van Mindfulness

U bent als jurist werkzaam in een dynamische omgeving, waarin van alle kanten druk op u wordt uitgeoefend. Dagelijks heeft u te maken met veeleisende cliënten, toenemende concurrentie en hoge werkdruk. Daar bovenop staat u in permanente verbinding met anderen via social media en de mobiele telefoon en vindt u het belangrijk uw sociale leven op orde te hebben. Om kwaliteit en professionaliteit te bewaken is het belangrijk dat u als jurist voldoende bent toegerust om met de dagelijkse hectiek en druk om te gaan.
Mindfulness zorgt dat u uw vak beter kunt uitoefenen, vergroot uw plezier in het werk en leidt tot meer efficiëntie. Mindfulness is aandachtig zijn bij alles wat zich voordoet in het hier en nu zonder te oordelen met een open accepterende houding. U traint vaardigheden van opmerkzaamheid en ontwikkelt een adequate stressrespons en veerkracht. Bij mindfulness leert u om aandacht te trainen, zoals u spieren in uw lichaam traint met sport. Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen middel tegen stress en piekeren.
Mindfulness is bij uitstek geschikt om een gezonde balans te bereiken en te behouden en de spanningen die de dagelijkse praktijk en dynamiek met zich meebrengt, het hoofd te kunnen bieden. Het zorgt dat u uw vak beter kunt uitoefenen, verhoogd uw efficiëntie en vergroot het werkplezier. Ook ter preventie of na herstel van een burn-out biedt de training mindfulness uitkomst.

Inhoud van de training

De mindfulnesstraining voor juristen is gebaseerd op de geprotocolleerde Mindfulness Based Stress Reduction training. Het bestrijkt 8 bijeenkomsten van 15.30 uur tot 18.00 uur of 8.30 tot 11.00 uur, met tussenpozen van 2 weken. De training is een mix van theorie en oefeningen, die concreet en praktisch zijn, zodat u deze direct kunt gebruiken in uw dagelijkse praktijk. Ook komen tijdens reflectiemomenten beroepsspecifieke situaties aan bod en kunt u ervaringen uitwisselen met beroepsgenoten.

De 7 basisprincipes van Mindfulness

 • Niet oordelen
 • Geduld hebben
 • Altijd weer opnieuw beginnen
 • Vertrouwen
 • Niet streven
 • Acceptatie
 • Loslaten

Na afloop van de training

 • bent u als professional beter toegerust om met de druk en dynamiek van uw dagelijkse praktijk om te gaan;
 • kunt u beter omgaan met weerstand en onverwachte situaties;
 • kunt u beter omgaan met stress en werkdruk;
 • bent u in staat efficiënter te werken;
 • piekert u minder: bent u meer ontspannen;
 • bent u meer aandachtsvol in uw werk en privé.

Trainers
Cornelie Bol kent de wereld van de advocatuur en zakelijke dienstverlening van binnenuit. Zij spreekt de taal van de deelnemers en kan daardoor een goede brug slaan tussen de deelnemers en de aangereikte materie. Cornelie heeft ruime ervaring als coach en trainer. Zij begeleidt mensen en teams in bewustwording, ontwikkeling en verandering. Naast de ingang van het gesprek zet Cornelie verschillende methodes in, zoals energetisch en systematisch werk, mindfulness en de leer van de karakterstructuren. Zij is gecertificeerd mindfulnesstrainer (VVM) en heeft veel ervaring in het geven van individuele en groepstrainingen op het gebied van presentatie, overtuigingskracht en authenticiteit en op het vlak van coaching en coachend leidinggeven. Cornelie is hoofddocent vaardigheden in de Beroepsopleiding Advocaten.

Co-trainer
Thomas Bijsterbosch is opgeleid tot professioneel theaterregisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Hij heeft vele theaterproducties gemaakt en werkt momenteel als trainer (gesprekstechnieken, houdingsbewustzijn, speechen en ‘storytelling’), en trainingsacteur. Daarnaast is hij werkzaam als gecertificeerd mindfulnesstrainer (categorie 1, VMBN) en geeft hij de mindfulnesstrainingen, zowel in het bedrijfsleven als binnen de advocatuur.

Voor wie?
Deze training is primair bedoeld voor advocaten, juristen en mensen die werkzaam zijn in de zakelijke dienstverlening.

Meer over Dialogue

Dialogue

Praktische informatie

Prijs: € 995,- excl. btw
Duur: 8 bijeenkomsten
Locatie: Bussum

Meer weten?
Wilt u een oriënterend gesprek of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Cornelie Bol.
E cbol@dialoguebv.nl
T 035-5411844
I Dialogue

Meer informatie

Geldig voor

 • Kantooraansluiting
 • Individuele aansluiting