Project omschrijving

Ondernemersplan voor advocaten

Voor startende advocaten is veel informatie beschikbaar. De informatie is echter versnipperd over veel verschillende bronnen en niet alles is geschreven met het oog op praktisch gebruik. Reden genoeg om de beschikbare informatie te bundelen in één handboek voor het ondernemingsplan advocaten.

Een eigen kantoor starten, maar u bent verdwaald in het woud van boeken, sites en naslagwerken? Komt u er niet uit hoe u uw ondernemingsplan moet schrijven? Zoek niet verder. Balieplus heeft alle relevante informatie gebundeld in een praktisch Startershandboek speciaal voor de advocaat-ondernemer. Een onmisbaar instrument dat u helpt bij het maken van de belangrijkste strategische beslissingen. Het handboek volgt de structuur van het ondernemingsplan en bevat praktische tips en adviezen. Met de bijgeleverde cd-rom kunt u meteen aan de slag. Hierop staan spreadsheets en modellen die het u nog gemakkelijker maken.

PlusPunten

  • Bespaart veel zoekwerk
  • Helder overzicht van risico’s en keuzes
  • Handige richtlijnen (o.a. ICT, arbeidsvoorwaarden en financiën)
  • Uitgewerkt ondernemingsplan voor advocaten
  • Cash flow spreadsheet
  • Meteen aan de slag met bijgeleverde cd-rom

Meer informatie

Jaarlijks verlaten honderden advocaten het veilige nest van het kantoor om alleen of in een kleiner gezelschap verder te gaan. Het Handboek Startersinformatie geeft inzicht in de belangrijkste beslissingen die een advocaat moet nemen voordat hij/zij start. Aan de hand van het opstellen van een ondernemingsplan wordt de advocaat een aantal keuzemogelijkheden voorgelegd op het gebied van de ondernemingsstructuur, kantoorfaciliteiten en ICT, financiële processen, huisvesting en personeel.

Handige links (met Balieplus-voordeel):

Artikel Advocatenblad

Gratis, alleen voor Balieplus-leden.

Aanvraagformulier
Aanvraag inhoudsopgave