Project omschrijving

Webinar Aangetekend Mailen

Op donderdag 22 april organiseert Aangetekend Mailen in samenwerking met Balieplus een webinar over Aangetekend Mailen. Aan de hand van voorbeelden wordt onderstaande programma behandeld.

Het digitaal verzenden van post en documenten zorgt voor een forse kostendaling. De een ontvangt bij voorkeur een brief, terwijl een ander het liefst alles digitaal ontvangt. Waarom nog kiezen als je op basis van de behoefte van de klant het meest effectieve communicatiemiddel kan inschakelen. In huis printen, in een envelop stoppen, postzegel plakken en versturen is niet meer nodig.

Ook het digitaal verzenden van de fysieke post die op kantoor is ontvangen en digitaal vanuit kantoor wordt doorgezonden zorgt voor een forse kostendaling en significante tijdwinst.

Wanneer wij het digitaal (helaas) niet kunnen afleveren bieden wij de optie voor een fall back to paper, wat wil zeggen dat de bijlage wordt geprint en door PostNL/Bpost wordt bezorgd. Wij kunnen eenvoudig een koppeling realiseren met de printrstraten van onze partners zodat bij bepaalde afleverstatussen van de Aangetekende Mail het document alsnog per (aangetekende) post kan worden afgeleverd bij de ontvanger.

Aangetekend Mailen registreert wie, wat, met wie en wanneer correspondeert.
Zodra de verzender een e-mail aangetekend verstuurt, gaat er vanaf een beveiligde server een e-mail naar de geadresseerde waarin wordt aangekondigd dat er een poststuk voor hem klaarstaat. De ontvanger kan deze weigeren of accepteren, dat is een van de juridische eisen aan aangetekende post. Er wordt voldaan aan alle juridische eisen. Dat hele proces gebeurt volledig automatisch. Daarom is de dienst ontwikkeld waar gebruikers altijd en overal ter wereld een Aangetekende Mail kan versturen. Zo zijn werkdagen, weekeindes en locatie geen belemmering meer om de ontvanger te bereiken. Na het klikken op de “verzendknop” staat er een notificatiemail binnen 1 minuut in de mailbox van de ontvanger. Er is voldaan aan de ontvangsttheorie.

Wanneer de bijlage een overeenkomst betreft wilt u deze ook op een eenvoudige maar toch rechtsgeldig door de ontvanger laten ondertekenen. Met de optie van de Digitale Handtekening maken wij dit conform de Wet Elektronische Handtekening volgens de richtlijn ‘geavanceerd’ mogelijk.
Zie voor meer informatie: https://www.aangetekendmailen.nl/de-ene-digitale-handtekening-is-de-ander-niet-zo-zit-dat/

Voor extra zekerheid over de identiteit van de ondertekenaar voegen wij optioneel iDIN toe aan de Digitale Handtekening. iDIN is vergelijkbaar aan iDEAL waarbij men de bank de opdracht geeft om Woonplaats, Naam en Geboortedatum conform de WFT vrij te geven. Deze gegevens verwerken wij vervolgens op het betreffende biljet om zodoende volledige zekerheid te geven over Wie, Wat, Wanneer met Wie is overeengekomen.
Zie voor meer informatie: https://support.aangetekendmailen.nl/nl/kb/articles/idin

Aangetekend Mailen partner Balieplus

Voor meer informatie:

Wouter Vrielink
E wouter.vrielink@aangetekendmailen.nl
T 06-5396008

Webinar terugkijken

Geldig voor

  • Kantooraansluiting
  • Individuele aansluiting